Hello My World!

HMW-1024x349„Hello My World!” közösségi és oktatási kampány a Helen Doron English 30. évfordulója alkalmából

Kedves Szülők!

Örömmel értesítünk Téged arról, hogy a Helen Doron English fennállásának 30. évfordulója alkalmából világszerte útnak indítjuk a „Hello my World” („Helló Nagyvilág!”) elnevezésű kampányunkat. Igazán egyedülálló, nemzetközi összefogásra hív Helen Doron, hogy egy különleges projekt keretein belül összefoghassanak diákjaink – természetesen angolul.

Magyarországon, az országos kampányunk részeként, 2015. május 9-én, szombaton a Fővárosi Állatkertben örökbe fogadjuk Lone-t, a 2014. december 18-án született orángután kislányt.

A Helen Doron English már évtizedek óta támogat különböző olyan környezetvédelmi és szociális szervezeteket, amelyek pl. a klímaváltozás ellen cselekednek, társadalmi problémákkal foglalkoznak vagy a kihalófélben lévő állatok védelméért lépnek fel. A „Hello my World” kampány összefogásra szólítja fel tanítványainkat, hogy az egyik legintelligensebb állatnak a világon, az orángutánoknak a helyzetét megismerhessék. Ennek az állatfajnak ugyanis a természetes élőhelyét, a trópusi esőerdőt, gyorsan pusztítják a pálmafák ültetésével, melynek célja a pálmaolaj ipari mértékű előállítása.
Nézzétek meg ti is ezt a videot!

Bizonyára már Te is végiggondoltad, azzal hogy gyermeked angolt tanulhat, egy új ajtó nyílik meg számára a világ felfedezésére. Az angol nyelven keresztül lehetősége nyílik másokat is megismerni és új kapcsolatokat teremteni.

Most arra kérünk Téged, csatlakozz hozzánk és támogasd ezt a kezdeményezést annak érdekében, hogy megtanulhassák a gyerekek: együttműködéssel akár globálisan is jelentős eredményeket érhetünk el. Mindenki szeretné, ha gyermekében kibontakozna az együttműködés, gondoskodás képessége, ha felismerné a kitartás eredményét és angolul beszélve, megszólítva másokat, jelentős dolgokat vihetne véghez egy jobb világért, szebb jövőért.

65fe00d3-dd3d-482e-b0fd-c3c7f7bca913Tavaly eddig példátlan módon három orangutan született az Állatkertben. Közülük Bulu Mata elutazott Angliába, azonban így is három orángutan csemete nevelkedik nálunk: Moira, AnnaHanna és Lone. Közülük a képen látható dárgaságot fogaja a Helen Doron English örökbe.
Lone 2014. december 18-án született. Gondozóitól nemrégiben a Lone nevet kapta, a dán származású tudós hölgy, Lone Drøscher Nielsen iránti tiszteletünk jeleként, aki rendkívül sokat tesz a kiemelten veszélyeztetett orangutanok megmentéséért.

8cae29f9-c6e4-4544-a605-993aa070ce3eEgy rendhagyó angol óra keretein belül most a gyerekek megtudhatják, hogy miért és hogyan veszítik el az orángutánok a természetes élőhelyeiket. A gyermekek ezután egy rövid kisfilm készítésével tehetnek az orángutánok védelme érdekében. A videó és részletek arról, hogy hogyan készíts videót, megtekinthetők a www.HelenDoron.com/world/hello link alatt, ahová a szülők és a gyermekek feltölthetik videójukat 2015. április 27.-ig és szavazhatnak kedvenc klipjeikre, tetszésüket a „Like” és „Megosztás” feliratokra kattintással fejezhetik ki a közösségi médiában.

42454fcf-8a7a-4eaf-a4da-c18d2e6e98d4Május 9.-én 10:00-17:00-ig várunk mindenkit sok szeretettel az Állatkertben az Örökbefogadási ceremóniára, mely 15:00-kor lesz. Állatkerti belépő jegyeket elővételben mindenkinek 1600 Ft/fő áron lehet vásárolni a Helen Doron Nyelviskolában. A helyszínen csak rendes áron lehet belépő jegyet váltani.

Programok:

  • Kreatív sarok a Japánkertben
  • Örökbefogadási ceremónia
  • Egy Helen Doronos pólót kap minden Helen Doron tanfolyamra járó gyerek
  • Természetesen sok-sok állat vár minden kis és nagy gyereket, felnőttet!

Ne feledjétek, a “Hello My World” kampányhoz elkészítendő videók feltöltési határideje: 2015. április 27.
A filmen egyszerre csak egy gyerek szerepelhet! A forgatókönyvnek pedig így kellene kinéznie:
Hello My World! My name is ….
I am ….years old.
I am from…. (name of country)
I like….
I want to save/help the orangutan because…
I want to protect the rainforest because….

A legtöbb szavazatot kapott 3 videó készítői az alábbi díjakat nyerhetik:

519270bf-4b26-4494-932c-587e733f860d1. helyezett: Utazás egy orángután rezervátumba egy gyermek és egy kísérője számára

 

 

98935fac-374d-4486-ac4d-c110a5e572e62. és 3. helyezett: egy-egy tabletet kap nyereményként

 

 

Együtt bármire képesek vagyunk!

Üdvözlettel,

Helen Doron Hungary